MY MUSICIANS
news/blog
← Older posts

Betydelse?

IMG_7346

Ibland kan jag fundera så mycket på min existens att jag tappar min närvaro här och nu. Jag försöker förstå och räkna ut från alla håll och kanter om vad min betydelse är.

Efter resan till Bangladesh så vill jag så förstå varför JUST JAG fått hamna i Sverige. Jag har till viss del en filosofisk tro där jag förstår varför jag har hamnat här men den övertygelsen bleknar ibland och vill då bara ha på pränt vad vi människor har för betydelse. Fråga dig själv vad din betydelse är? Once you start to ask you can’t go back…

Men jag ska inte låta er gå för djupt in i min hjärna ;) Det här har varit min betydelse den senaste tiden!!!

IMG_7703

Skrivit hitzzz med skönaste Jarly bland enorma höstlöv!

IMG_7593

Spelat skivor med Bea Szenfeld på Lindex galej

IMG_7706

Spelat Allan med solglasögon på inomhus

IMG_8653

Blivit hårspray-gasad av fina Catta på CREATIVEHEADZ.SE som gör grymma frisyrer av alla de slag!

Sen har Timo, Marit, Danny & jag spelat in vår magiska Bangladesh låt som blir vinjetten till ”En resa för livet”. Fint gitarrspel av både Timo & Marit.

IMG_8558

IMG_8617

Danny, jag och vår producent Martin Bentancourt som också är en fantastisk radiopratare på Metropol.

IMG_8700

Spelat in livetrummor med min gamla musiker & fina vän Brady Blade som äntligen flyttat tillbaka till Sverige efter några år i USA.

IMG_8793

Hade världens roligaste Jam nu i veckan, drog ihop ett band och så spelade vi helt orepat bara för skoj skull på Pharmarium i Stockholm! Kommer fler gånger så hojtar så fort jag får nytt datum.

IMG_8886

Å så har jag gjort två hemliga grejer som ni får reda på senare ;) Här framför en green screen… To be continued!

IMG_8727

Här i Elias studio som producerar min egna låt till ”En resa för livet” och det kommer bli så bra. Kan ha skrivit 2015 års bästa låt.. hehe! Mellan sångtagningarna så måste man vila som ni kan se!

IMG_8945

Å så är det ju Lucia idag & det firade jag med Amanda igår tillsammans med KÄRLEKSTÅGET! Vi spelade skivor på Pharmarium och vid tolvslaget så delade vi ut tomtebloss och satte på Sankta Lucia och alla sjöng med för fulla muggar.

IMG_8964

IMG_8967

Ha en magisk helg med mycket ljus och lätta tankar… pallar ni inte tänka på er betydelse, evolutionen & andra omvälvande frågor så gör det en annan dag! Nu ska jag äta lussekatter och njuta av livet och dess frukter.

Kärlek

Linda :)

Click here to comment

Hujedamig vilken resa..

IMG_8083

Dhaka, Bangladesh November 2014.

Kontrasterna är så närvarande. Jag vet inte vilken av alla känslor jag ska börja gröta i? Lika mycket som jag nu har fått en ännu större förståelse för världen och dess olikheter, lika mycket blir jag uppgiven & hopplös. Det är en konstant kamp i mitt huvud över att förstå.

Det jag förstår mest är hur bra jag har det och den meningen tror jag alla vet om. Men nu bara jag inte vet om den utan jag känner det verkligen & jag kommer ännu mer agera därefter. Jag vet inte exakt varför jag fick chansen att födas rakt in i kärlek & i ett land där ALLT fungerar (även om ett tåg blir försenat en timme etc etc etc…). Men jävlar vad jag är ödmjuk inför det. Nåt så in i.

IMG_8084

Nadira målar fantastisk vacker henna på mig & självklart så bad jag om att få en delfin ;)

IMG_8076

Det klara resultatet!!

IMG_8097

Många av barnen i barnbyn!

IMG_8101

Här ovan & nedan är Ratol. Du får se sen vad Ratol betyder för mig.

IMG_8106

Magiska ögon…

IMG_8132

En vanlig TUT & PLING kväll i Dhaka utanför hotellet. Har aldrig längtat så mycket efter tystnaden som där & då.

IMG_8141

Sallad på vagn någon?

IMG_8155

Här är Ehran som bor i skjulet bakom tillsammans med sin mamma & lillebror. I ”en resa för livet” som startar 18:e Januari i sjuan så får du veta hans öde & hur du kan hjälpa!

IMG_8160

Jag får följa med Ehran till skolan :)

IMG_8178

En helt vanlig kväll för Marit Bergman, fläktning av gitarrer pågår… Vi har alla skrivit varsin låt iom programmet som släpps i Januari och så har vi skrivit en låt tillsammans också som blir så magiskt jäkla bra!!!

IMG_8213

Å här har vi den underbara kamerkvinnan Loa som varje dag påminde mig via sin tatuering om livets viktigaste budskap… Kärleken.

IMG_8237

Å om ni alla fick uppleva Timos enorma ljus så hade fan världen varit en bättre plats! Här sjunger han Sweet home Alabama, fast med texten: Sweet home Bangladeshi. Vår sista kväll kunde inte få ett bättre slut!

IMG_8258

Tack små änglar för erat mod att låta mig få möta er. Å dessa 4 barn kan alla vara i SOS Barnbyar för alla fadderbidrag. Utan dom pengarna så hade dessa små liv just nu levt under extrema situationer någonstans i slummen i Dhaka.

IMG_8226

Hopp i bröstet…

Kärlek.

Linda

Click here to comment

Under fruktansvärda omständigheter

Vänner!

Dhaka. En stad på 16 miljoner invånare där 400.000 är hemlösa barn, många av dom föräldralösa och bor på gatan. Här befinner jag mig just nu tillsammans med SOS Barnbyar för att skildra det i programserien En resa för livet som sänds på kanal 7 i Januari.

Radish, Madhubi & Chopna bor tillsammans i samma hem i SOS Barnbyar.

IMG_7863

Madhubi tar med mig till skolan där hon lär sig engelska & bangla såklart :)

IMG_7882

Sen fick jag följa med Madhubi hem där hon bodde tillsammans med sin mamma (SOS Barnby mamma) och 9 syskon. Ingen av dom är biologiska syskon förutom han som står på stolen och den lilla flickan bakom i rött, dom är tvillingar och omhändertogs tillsammans. Här fick jag äta lunch tillsammans med familjen.

IMG_7891

Å här har vi världens bästa spillevink, Timo Räisänen!!

IMG_7910

Ett kamerateam hack i häl… Loa som filmar, Tim som kollar ljudet & Mårten som är inslagsproducenten men han syns inte på bilden :(

IMG_7871

Äggtransport i Dhaka…

IMG_7839

Sen var det dags att prova Bangladeshiskt mode (med risk för felstavning..) en så kallad Shari och det behövdes 4 kvinnor & barn för att jag skulle kunna få den på plats.

IMG_7992

IMG_8032

Jag kan tyvärr inte visa & berätta för mycket för då spoilar jag innehållet & då blir inte tv-kanalen glad ;) MEN jag kan dela med mig av mitt syfte här på resan och det är att prata & sprida kärlek och här har jag precis frågat några av barnen i SOS byn om vad kärlek heter på bangla vilket är bhalobasha (stavas inte så men utalas så). Hälsar även på gatubarnen på det sättet och det börjar direkt att fnissas vilket är en bra start på ett möte…

IMG_7919

Kärlek. Love. Bhalobasha. ♥︎.

Linda

Click here to comment

Tack Nick Cave.

IMG_7236

I min inre värld, den som ingen ser. Där är jag världens största drömmare. Mina luftslott är palats & illusionerna gör sig hörda konstant hela tiden. Oftast också ganska osanna. Men nu i veckan så var jag på förhandsvisningen av Nick Caves film 20 000 days on earth och den sköt lite oförberett rakt in i mitt hjärta. Jag är inget Nicke Cave fan utan gick mest för att jag hade kommit över förhandsbiljetter och visste att mitt betydelsefulla sällskap gillade Nick and the bad seeds. Hur som, Nick beskrev med sån tydlighet hur det är att vara låtskrivare. Hur man håller kvar vid minnen, kanske inte just personen i fråga mer omständigheten som var då. Balansen mellan verklighet & dröm..

För första gången på riktigt länge så kände jag en acceptens inför den jag är och att jag faktiskt inte är ensam om mina känslor när det kommer till mitt skapande. Nick Cave satte ord på min frustration. Gjorde den inre världen något lugnare ;) Jag tror alla kan känna igen sig oavsett vad man är för människa. Känslor, tankar & ett kreativt behov har vi ju alla oavsett jobb/liv.

IMG_7226

Mellan alla flummiga tankar så hinner jag jobba också i VERKLIGHETEN haha. Här med fyra fantastiska karaktärer om jag får lov att säga så. Danny, Marit, Timo & jag ska få dela en väldigt speciell sak som jag snart kan berätta mer om…

IMG_7246

In da studio with my lovely boys! Maccan, Linus & Måns! Dom två sistnämnda har skrivit I could be the one med Avicii. Karriär på den!

IMG_6852

Älskar mitt jobb. Här får jag sitta i tystnad och lyssna på Linus gitarrplock på en ny låt vi håller på med! Stunden där & då. Kommer aldrig tillbaka, den var bara där och då. Gåshud!

IMG_6855

Sen drog Måns & jag till London & jobbade med grymma writers! Här med karamellen Jon Arcade

IMG_7161_2

Jobbar hårt! Text genomgång…

IMG_7177_2

Det gäller att byta ställning för inspirationens skull!

IMG_7154_2

Är man i London så får man maxa, dubbelsession tillhör inte ovanligheterna! Sjunga sjunga sjunga!

IMG_7182

Å här hade jag en session med Richard X han har gjort jäkligt coola remixer & sköna beats!

IMG_7101

Å Igår hade jag ett ”magic moment”. Jag fick sjunga Happy Birthday för houseguden Kerri Chandler som gästade Fotografiska på F-16 och sen jammade vi loss för publiken, förutom att han är en grym DJ så är han också en grym musiker och har med sig syntar & mic för att spela live medans han dj:ar!

IMG_7337

LIVET.. the final chapter!!

IMG_7344

Oändligt med kärlek till er alla & njut av hösten krisp.. ;)

Linda

Click here to comment

JESUS, I MISS U?

Eller inte..?

IMG_7083

Rör om i min gryta!! Det är det enda sättet jag kan växa. Sätt Jesus på en jeansjacka & använd dagens uttryck! JAAA!

I’ve been bad.. eller rättare sagt tiden har varit otillräcklig. Katastrof dålig blogg är det här, eller iallafall flödet på den. Hur som.. Har gjort hundra saker sen sist. Kristallen med goa brudar här nedan. Brita, Rebecca & moi!

IMG_6727

Dela ut pris på Chic gala iklädd Anna Sui & Nina Jarebrink.

IMG_6822

På Weekday 10 årsfest med gammal buddy!

DSC_0352

Gladast på fashion week…

MAD_6655 2

Guldknappen iklädd Jean Paul Gaultier för Lindex.

713491_729_532_1

Som tar mig till en underbar resa till Göteborg när Lindex fyllde 60 år och hade världens galej med Victoria’s Secret modeller, uppträdanden från Icona, Pop, Agnes & Sophie Ellis Bextor. Här med min underbara stylist Isabelle.

Isabelle-Håwi-Linda-Sundblad1

& den alltid lika galna klädda Fredrik Robertsson.

IMG_6931

Å när jag ändå är inne på ämnet FREDRIK.. Så var han så generös att han bjöd med mig på en grym modevisning i London förra veckan. Samma märke som Jesus outfiten. En helt fantastiskt visning med galna kreationer & Asish som var designern hade en modell som hade mixad hud. Jag har sett det flera gånger och tycker det är SÅ vackert. Finns nog något namn på det, men vem bryr sig? Det är ju bara en hudfärg som råkar vara mixad. Hon var visningens stjärna! Sååå snygg!

IMG_7071

En hunk i paljettbyxor.. ja tack.

IMG_7069

Första parkett!

IMG_7091

Bisou…

IMG_7076

Å mitt i allt detta kaos så hann jag med en liten cleanse med Juica

IMG_6843

Det är sjukt jobbigt att juica när man väl gör det men jäklar vilket rus man får när man är klar. Å man känner sig så ren. Ett tips för att få en mer inblick i juicning är att kolla in två av mina favvo dokumentärer: Fat, sick & nearly dead & My I be Frank

Enjoy.. and don’t forget to BREATH!

XX

Linda

Click here to comment

DRITGØY I OSLO

IMG_6277

Här ligger jag & leker Linda Evangelista bland 20 åriga modeller i Oslo.. hehe! Det är ju inte varje dag man får ligga på Oslo coolaste hotell med superheta topmodels ;)

Var förra veckan i Norges huvudstad för att gå en modevisning för Nina Jarebrink. Nina har jag känt i många år & hon gör fantastiska kläder & har haft på mig hennes kläder vid massa olika tillfällen.

Här nedan, i sminket & självklart så måste man dricka lite gott te medans man blir piffad.

IMG_6246

Voilà!!! Svinrygg.

IMG_6248

Finaste Nina i sin egna skinnkreation.

IMG_6252

Inte varje dag man har en fjord som bakgrund.. Oslo är bedårande vackert och för att inte prata om Nordnorge!

IMG_6269

2014-08-13 21.20.10 kopia

2014-08-13 21.20.15-1

Här tillsammans med Nina❤

2014-08-13 21.29.22-1

Å här träffade jag Norges superstar Lise Karlsnes, tidigare sångerska i norska popgruppen Briskeby. När jag turnerade med Lambretta för 100 år sen så träffade vi på varandra i Tyskland & i Norden när vi spelade på samma festivaler. Så jäkla kul att träffas igen efter så många år!  (Sorry för den suddiga bilden..)

IMG_6280

Konst som tar ställning!! Me like! Vad kan passa bättre än det här budskapet i dessa främlingsfientliga tider :(

IMG_6285

I have a confession to make… Jag spenderar mina pengar på dofter. Om det skulle finnas rehab för doftberoende så skulle jag just nu sitta där i en ring och säga. Hej jag heter Linda & jag missbrukar dofter. HAHA.. Men jag fullkomligt älskar att hitta nya & unika dofter. Ett tips är att hitta en grym bodylotion och sen hitta en annan skön parfym och sen mixa dom dofterna tillsammans. I Oslo har dom en butik som heter Heaven scent som fick sig en timmes häng av mig… Häromdan så sa en kollega till mig. – Linda du luktar ju som en wunder-baum ;) Vet inte om jag ska detta som en komplimang MEN jag gör det iallafall!

bild 1

Å när man minst anar det så bullar Universum upp lite extra. På ett besök till en pressagent så fick jag i gåva denna otroligt goda doften från AGONIST. Ett svenskt märke som gör helt underbara dofter och du hittar dom bland annat på NK i Stockholm. Tusen tack..

bild (45)

Hösten är här & jag fullkomligt älskar’t!!! Nu några månader fullt med äventyr…

Kärlek & ljus

Linda

Click here to comment

En sommar fylld med.. pussar!

HEEEEY!!!

Min danspartner Mai-Li & jag dansade i helgen på Dans Dakar.

IMG_6174

IMG_5541

På sommardejt med min stylist Isabelle som dessutom har stylat Petra Marklund hela sommaren till Allsången!!

SOMMAR OUTFITS!!

IMG_5556

IMG_6159

IMG_6120

IMG_5758

Bilden ovan/ Bröllopsgig på Öland.

Å här ytterligare ett bröllop med två av mina magiska musikanter!

IMG_5100

Visste ni föresten att dom odlade majs på Öland?

IMG_5754

Å vad skulle en sommar vara utan ett besök hos mina fina vänner Kent & Martin på Kinnekulle & deras underbara collies (champions nästan hela bunten ;) )

IMG_5866

Lägg märke till skon & till lilla Maybe som blundar… jag smälter av kärlek!

IMG_5941

Mysa i famnen (armhålan(?))

IMG_5914

Bada i Vänern & här med Agnes som är en badkruka!

IMG_5981

Efter allt jäkla rose drickande & allt detta fikande när man besöker mamma & pappa så var det dags för en tvådagars cleans med Juica! Det är tufft att endast ha juice som föda i mer än en dag men jäklar vad bra det är för organen & att cleansa ut allt som kroppen inte behöver.

IMG_6076

Sen är ju även den omtalade döden en del av våra liv. Min mamma & jag åkte förbi morfar & mormors grav. Men dom är ju inte där… dom är ju med oss i våra tankar, drömmar, celler & andra former om man nu tror på det. Här ligger endast deras skal dom hade till låns när dom levde här på jorden :)

IMG_6043

Å så fick jag ta adjö av Christian Falk i veckan. Hela kyrkan var full av hans vänner, kollegor & familj. Han har gett oss så mycket känslor via sin musik. Han var en unik själ & jag önskar att det är som jag tror, att när man lämnar jorden så får man fylla klotet med kärlek & ljus & finnas till för oss som är kvar..

IMG_6202

Men här kommer min absoluta favorit sommarbild. När jag åkte taxi hem en tidig morgon efter att ha varit ute & galejat i Stockholm så stannade taxin vid ett stoppljus och jag drog ned rutan & både hörde och såg hur en kille bröt ihop fullständigt. Jag har aldrig sett en man så ledsen och han ramlade in i sin väns famn som så vackert omfamnade. Jag hade så gärna velat dela med mig av den här bilden till dom, så är det nån som känner igen dom tveka inte att dela ;) .

IMG_5494

Idag är jag i Oslo & ska gå en modevisning för Nina Jarebrink! Mer om det blir det i helgen..

Ljus i bröstet!!

Lindy

PS: Njut nu av dom sista dropparna som är kvar av sommaren 2014.

Click here to comment
← Older posts